MSK

Praktijken voor MSK Geneeskunde
specialisatie Orthomanuele Geneeskunde
© 2024 OMGNED, Created by Postads. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer.
jj_1.jpgaby_mahler_(4)_2018_(002).jpg

De behandeling - Orthomanuele Geneeskunde (Sickesz)

Er wordt NIET gekraakt! Niet alle wervels worden in één consult gecorrigeerd. Doorgaans wordt één behandeling per week uitgevoerd. Het aantal behandelingen hangt af van de hoeveelheid geconstateerde blokkades. Gemiddeld zijn enkele behandelingen voldoende. De behandeltechnieken worden zowel met de hand (manueel) als met behulp van een aantal hulpmiddelen (drevels) uitgevoerd. Dat gebeurt op een behandeltafel waarbij de patiënt vaak van positie moet wisselen met gebruik van behandelkussens in diverse maten. Niet iedereen ervaart dezelfde napijn. Het is afhankelijk van de gebruikte techniek maar ook het onderdeel van het lichaam waar behandelt wordt. De enkel heeft immers nauwelijks vet!

In de eerste 24-48 uur na de behandeling kan napijn optreden soms ook op plaatsen waar normaal geen klachten waren uiteraard afhankelijk van wat er behandeld werd. Na de laatste behandeling kan het nog verscheidene weken duren eer de oorspronkelijke klachten verminderen of verdwijnen. Over het algemeen wordt geadviseerd een periode van zes weken in acht te nemen alvorens alle klachten verdwenen zijn.

Door de correcties treedt er andere spierspanning op en verandert de houding. Het lichaam heeft tijd nodig om zich aan te passen. Na 12 weken vindt er zo nodig een controle plaats. Indien nodig kunnen tevens injectietechnieken worden toegepast of medicatie worden voorgeschreven. Uitleg van het klachtenpatroon, verduidelijking van de behandeling en adviezen voor het verder functioneren van de patiënt maken een belangrijk deel uit van de werkwijze van de arts.